Zidul de sticlă

Tocmai când mă pregăteam să scot din cutia cu casete o înregistrare veche de vreun an cu Ana Blandiana la Petrila, providența a făcut ca orașul în care locuiesc să primească un autocar plin cu scriitori, veniți tocmai din satul lui Lucian Blaga la casa lui I.D. Sîrbu.

Nu cred că e cazul să facem recapitulări, dar pentru cei care au deschis netul ceva mai târziu precizez că scriitorul petrilean a fost studentul, prietenul și asistentul universitar al filosofului omagiat zilele astea la Lancrăm, și de-aici oportunitatea acestei întâlniri cu scriitorii participanți la cea de-a 32-a ediție a Festivalului Internațional Lucian Blaga.

Printre scriitorii cu bărbi, plete sau început de chelie am avut surpriza să o descopăr și pe Clara Mareș, autoarea unui volum care a făcut multă vâlvă în lumea literară, și pe care l-a prezentat și la Petrila, pentru că se referă, evident, la Sîrbu. E vorba de Zidul de sticlă. Ion D. Sîrbu în arhivele securității, o carte despre care vorbește în minutele următoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s