Nicolae Manolescu & co.

Ce părere are președintele Uniunii Scriitorilor din România despre mineritul din Valea Jiului? Cum a decurs ultima întâlnire dintre Nicolae Manolescu și Ion Dezideriu Sîrbu? Ce l-a făcut pe Costel Avram, un vicepreședinte de Consiliu Județean în timpul vieții sale, să aducă greii literaturii la Petrila? Cum face Horia Gârbea un spectacol dintr-un poem?

Toate astea și multe altele în reportajul de mai jos, în care o să-l vedeți pe Nicolae Manolescu vorbind și despre altceva decât literatură, în cadrul simpozionului – ce banal sună acest cuvânt – Valea. Chipul angelic, organizat la Petrila mai zilele trecute de Asociația Culturală Rosa Multiflora.

După ce mai scap de treburi, revin cu niște poeme unul și unul, în lectura autorilor, ca să vă faceți o idee despre ce și cum a fost, și să nu v-aud că ce are cultura cu Petrila, da?

Anunțuri

Un gând despre &8222;Nicolae Manolescu & co.&8221;

  1. Foarte importantă traducerea pentru mine, pentru ideile mele preconcepute mult bombastice şi foarte fantastice…M-am întrebat de ce nu pot împăca Valea cu Chipul Angelic aşa precum împac Arca şi Arcada prin Arcadia.
    Atunci când spuneam că sunt din Jalea Viului, toată lumea cunoştea deja locaţia şi istoria acestui ţinut.Minerul lui Sîrbu,e la locul lui, pe cruce, susţinând bolta.Nu-i nici chip angelic nici fel potrivit să schimbi această imagine.
    Poate mâine, atunci când voi fi văzut un sector orizontal dintr-un curcubeu deasupra Lonei. A fost ca un răspuns:de la munţi în sus.În rama lor,pe un cer cumplit de înnorat, se oglindea Valea, cu frumoasele-i întrebări.
    Între timp Rosa mistică a aflat că nu se poate refugia în Rosa multiflora, deoarece e cam catolică.Iată, alte cuvinte incredibile….Dar ştiu că toţi au plecat bogaţi, unii mai bogaţi decât alţii, aşa cum stă bine unei uniuni.Să ne scrie, sperăm…
    până atunci,cu mulţumiri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s