nimic nou la Roșia Montană

La Roșia Montană am ajuns prin 2007 cu un adevărat desant de jurnaliști – atunci l-am cunoscut pe bunul meu prieten Mario – și, după ce am urmărit cu mare atenție vânzoleala băsesciană din ultimele zile, am constatat că nu s-a schimbat mare lucru pe-acolo, așa că am săpat un pic prin arhivă și am găsit materialele de-atunci, care sunt perfect valabile și în ziua de azi.

Împreună cu colegii mei, am înregistrat atunci câteva zeci de ore de interviuri cu localnicii, dar și cu reprezentanții RMGC, din care au ieșit două ediții antologice ale emisiunii „Obiectiv, România”, una cu materialele din teren și a doua cu Allan Hill și președintele Academiei Române în studio. Controversele de-atunci rămân perfect valabile și azi, iar în montajul de mai jos veți auzi ce spun oamenii din Roșia Montană, dar și specialiștii în domeniu sau oficialii Gabriel Resources.

Ca să n-avem vorbe, precizez că materialul de mai jos n-are absolut nici o legătură cu instituția la care lucrez, fiind un punct de vedere personal. Acestea fiind zise, vizionare plăcută!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s