de trei ori petre braiț

Din păcate pentru istoria literaturii, Petre Braiț e mai cunoscut în calitate de vicepreședinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului – aia adevărată, a lui Cozma, nu chestia jalnică de acum – decât pentru calitățile lui artistice. Fac aici cuvenita rectificare și le mai spun viitorilor literați care vor întocmi o istorie a poeziei că Petre este un poet remarcabil, un rocker bătrân (și apelativul bătrân nu e deloc peiorativ), fondator al legendarului  Barock și omul care a pus la cale, pe când conducea o organizație sindicală cu peste 40.000 de membri, restaurarea casei lui Ion Dezideriu Sîrbu, scriitorul disident din Petrila. Am, așadar, suficiente motive să îl includ în galeria ilustră a oamenilor care îmi populează blogul.

Dacă tot am vorbit de vremurile de glorie ale sindicalismului, ar trebui să vă spun – numa’ ca să se mire cititorii din Shenzen, Guadelupe sau Băicoi – că Liga a organizat la începutul anilor 90 mai multe ediții ale unui festival național de poezie și a avut propria revistă literară, care se chema Abataj, și de care se ocupa ilustrul meu contemporan Marian Boboc. Am amintit chestiile astea pentru că prea adesea sunt trecute în uitare, făcându-se vorbire de mineri exclusiv prin prisma episoadelor cu bâte.

Doamnelor și domnilor, cu scuze pentru vorba lungă, vă invit să ascultați mai jos nu unul, ci trei poeme de Petre Braiț, în rostirea autorului. Sper să vă placă la fel de mult cât mi-au plăcut mie!

Anunțuri

Un gând despre &8222;de trei ori petre braiț&8221;

  1. Ce surpriză plăcută….

    începe muzica…atenţie, atenţie, ştiu că e vorba de atenţie….Cu toate astea,mă îndrept spre eşafod,,,,au existat cazuri când doar comentariul citit înainte m-a salvat….
    acum, am scăpat….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s