petre stoica în lectură publică

N-aș putea să vă spun prea multe despre Petre Stoica, decât că, potrivit lui Ion Barbu, e unul dintre cei mai mari poeți români, care, între timp, așa cum face orice poet la un moment dat, a murit. Acuma, după câte antologii a conceput artistul citat (pe tricouri & chiloți, pe pereții Petrilei, pe bărcuțe de hârtie and so on) și după ce i-am văzut bucătăria, în care pereții conțin cel puțin trei citate din Petre Stoica, înclin să-i dau dreptate.

De pe Wikipedia am aflat că Petre Stoica e unul dintre fondatorii generației 60 în literatura română, că a scris o mulțime de cărți și că a înființat un muzeu al presei la Jimbolia. De la Petrila mi-l amintesc ca pe un domn extrem de discret, parcă jenat să se afle în centrul atenției, care abia s-a lăsat convins să citească. Mai jos aveți poemul său, și v-aș fi recunoscător să-mi ziceți și mie cum se numește – știut fiind faptul că pe blogul ăsta ajung numai intelectuali de rasă, buni exegeți ai poeziei contemporane și din toate timpurile, nu tipi care caută poze cu mineri, legenda lui pintea viteazul,  fete dezbrăcate sau poze cu penis decalotat, așa cum o să vă povestesc altădată.

LATER EDIT: Abia am lansat apelul pentru titlul poemului, că un bun prieten mi-a și răspuns: doamnelor și domnilor, regretatul Petre Stoica citește poemul intitulat „Credeam că se poate bea o cafea”. Mulțam și, evident, dau o cafea!

Anunțuri

7 gânduri despre &8222;petre stoica în lectură publică&8221;

    • Mulțam fain, Claudiu! Tu hai numa’ încoace, că găsim noi și bere, și cafea, și cărți, și ce-o mai fi…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s