alicante: universitatea

Despre Universitatea din Alicante nu-s prea multe de spus, mai bine las imaginile – mai puține, dar sper că la fel de sugestive – să zică ce și cum.

Campusul ocupă locul unui fost aeroport militar, așa că axa centrală e chiar pista de aterizare. O să vedeți în fotografii că a fost păstrat și fostul turn de control, devenit bibliotecă (deschisă 24/7 !) iar facultățile de aici oferă facilități care te fac să-ți dorești să înveți aici. Un exemplu e ghidul turului nostru prin campus, care studia Dreptul la 44 de ani, după ce făcuse Științe Politice în America, un om care ne spunea că niciodată nu-i prea târziu să pui mâna pe carte.

De la el am aflat că Universitatea din Alicante e a doua din Europa ca suprafață, dar încă înainte de această informație un profund reflex de provincial m-a făcut să exclam, asemeni ardeleanului în fața unei girafe: „Băi frate, da’ campusul ăsta îi mai mare ca Petrila!”

N-are rost să vă spun ce muzeu au (îl vedeți zilele viitoare), ce sală de spectacole sau ce Filarmonică, pe care, așa cum știți dacă ascultați Care Mai De Care, o conduce  un român. Nu mai zic de spațiile deschise, de tăt felu’ de monumente și alte lucruri care fac plăcută aplecarea spre studiu, cum ar fi o bază sportivă cu toate cele sau bicicletele pentru care plătești 5 euro pe an. Ehe, să fi știut io de Alicante la vremea studenției…no, tot la Sibiu meream, că-i mai aproape, da’ orișicât!

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s