folkiști au fost, folkiști sunt încă

Cei care mă cunosc știu că ascult muzici destul de îndepărtate de aria asta a folkului. Cu toate astea, am întâlnit de curând niște oameni de mare calitate din zona asta, a muzicii folk, așa cum e și cel pe care vi-l prezint în continuare.

Pe Florentin Budea l-am cunoscut de puțină vreme, când m-i l-a prezentat pe Emeric Imre, folkistul pe care l-ați ascultat în postarea anterioară, și am fost încă odată uimit să constat câte surprize ascunde Valea Jiului. Am ascultat în după amiaza aceea Pink Floyd de pe discuri de vinil și am vorbit cu Florentin despre muzică, despre cenaclul Flacăra și despre Petrila, orășelul din care ne tragem amândoi.

Mi-a și cântat, până a început să se întunece, ba chiar am consemnat cu reportofonul primul duet oficial cu Emeric Imre, și după ce m-am convins că omul din fața mea are toate calitățile pentru a fi prezent pe marile scene, l-am întrebat cum de nu îl auzim mai des. Aveam să aflu că nimeni nu-i profet în țara lui și că Florentin e invitat să cânte mai mult prin țară decât acasă la el.

Ca să vă convingeți că aveți de-a face cu un talent, dați play mai jos. Aveți spre audiție două piese superbe: Pereche-nepereche și Traverse, ambele pe versuri de Adrian Păunescu.

Vizionare plăcută!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;folkiști au fost, folkiști sunt încă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s